Bilägandets för- och nackdelar

Jag har inte ens haft min bil i ett halvår ännu men det känns redan som en av de större förändringarna i mitt liv. I huvudsak positivt, men även med en del problem. Att ta hand om en bil är mer krävande än jag kunnat ana, men samtidigt är det också roligt att lära sig nya saker. De olika kostnader som uppstår kan också vara lite irriterande. Innan jag hade min egna bil förstod jag nog inte riktigt att kostnaderna för bensin kan bli rätt så höga. Jag använder faktiskt inte bilen riktigt så mycket som jag trodde att jag skulle. Ofta är det bättre att gå, och inte bara för att det sparar pengar utan för att man samtidigt får motion. I korthet så tänker jag efter före – behöver jag verkligen ta bilen, eller finns det ett bättre och billigare alternativ?

Fördelarna med att ha en bil är ändå rätt så självklara. Saker som att inte vara begränsad av lokaltrafiken, att det är enklare att planera längre resor och sådant. Nu under vintern är det också trevligt att när vädret är som värst kunna ta bilen i stället för att gå. Ja ja, jag sade just att jag försöker undvika bilen för kortare transporter. Men när det är massor av minusgrader samtidigt som vinden ligger i och det snöar så är det definitivt ett undantagsfall. Dessutom är det roligt att köra bil!

Under vintern så har jag också förstått att det är bra att ställa in bilen i ett garage. Det löstes på ett bra sätt genom att vi fixade till ett av pappas gamla garage. Det gick rätt så snabbt, det största problemet var porten, men vi hittade ett företag som säljer flera bra slagportar billigt, så det var inget större problem. Så nu har jag inte bara bil, utan även garageplats.

Leave a Reply