Fotografering med industriell känsla

Nu var det ett år sedan jag skaffade mina nya köksluckor i högblankt svart här hemma. Det känns som det var igår och jag minns verkligen hur jag resonerade med säljare kring fotografierna på luckorna och hur jag själv hade velat prova att fotografera dom för att få till en bättre verklighetskänsla på dom. Nu fick jag roligt nog möjligheten här om dagen.

Fotosession med industriell känsla
Min vän Jonas kontaktade mig häromveckan och frågade om jag skulle ha lust att hjälpa hans syster med sitt portfolio. Hon vill satsa på modellyrket och behöver få tag i lite bra fotografer som kan fotografera gratis i utbyte mot att man får nyttja bilderna själv i sitt eget portfolio också. Självklart lät det som en bra idé.

Vi bestämde oss för att mötas i den gamla nedlagda industribyggnaden här utanför Esset för hon ville att det skulle vara industriellt med moderna inslag. Så när hon bad mig ta med något material i högblank svart så tänkte jag att, aha – Min kökslucka såklart!

Jag monterade ner köksluckan, lindade in den i en handduk och tog med mig den ut.
Vi hade en riktigt rolig fotosession och fick till snygga bilder där vi kombinerade det högblanka materialet med rostigt, industriellt stål och järn. Modellen hade valt kläder i de två färgerna svart och rostbrun för att smälta in – och sedan hade de med sig en tjej som sminkade upp henne i ganska sotig svärta.

Jag fick passa på att leka med kontraster och fotodjup – så jag var nog lyckligast på platsen där!
Jag har laddat upp allting på datorn så nu är det dags att redigera lite innan jag vågar visa något för omvärlden, men jag har redan hittat ett par favoriter! 🙂

Ni får väl hålla utkik här på bloggen om det kanske kommer ut något foto …..

Leave a Reply