Jag drar till Dalarna!

Att vara frilansfotograf är stundtals ett ganska ensamt jobb, i alla fall om man driver eget utan några kollegor. Jag träffar visserligen en massa människor i mitt arbete, men jag arbetar sällan med andra fotografer. Då är det roligt att kunna engagera sig i fotografföreningen som jag är med i. Vi har möten, vi äter julbord, vi fixar föreläsningar, vi åker på resor tillsammans – ja, vi gör helt enkelt roliga saker, som kollegor i samma bransch fast vi arbetar på olika ställen.

Bo på hotell i Leksand
Vi är en lokal förening som är en del av en större förening, och nästa gemensamma sak vi ska göra är att vi ska på konferens tillsammans med de andra lokala klubbarna i vår del av landet. Det ska bli väldigt roligt! Jag ser framförallt fram emot att träffa fotograferna i de andra klubbarna som jag inte har träffat på länge, och jag ser också fram emot alla roliga och intressanta ämnen som vi kommer ta upp. Det blir konferens i Dalarna, närmare bestämt i Tällberg på Green Hotell som jag har hört ska vara ett väldigt vackert och mysigt hotell.

Det blir en natt på hotellet och förutom själva konferensen så ska vi förstås umgås och äta gott och kanske spela kubb eller ta någon promenad eller vad det nu blir. Så det blir både nöje och allvar. Fast allvaret är också ett nöje tycker jag. Det kommer förstås att bli väldigt mycket snack om fotografering då det är en chans för oss fotografer att verkligen kunna nörda ner oss tillsammans med likasinnade, men vi brukar också tycka att det är skönt att släppa jobbet och bara vara. Det brukar bli en bra mix av det mesta helt enkelt.

En stående sak när vi har möten är att alla ska ha med sig en bild man tagit sedan förra mötet, och så ska man berätta lite kort om den. Det är en rolig grej tycker jag, så nu ska jag sätta mig och gå igenom mina bilder och se vilken jag ska presentera!

Leave a Reply