Mer om produktfotografering

påsklämmaJag skrev lite om produktfotografering förut då jag precis hade skaffat nya köksluckor och reflekterade över hur svårt det är att göra en produkt rättvisa genom en bild. Jag blev faktiskt lite inspirerad efter det och bestämde mig för att leka lite med just produktfotografering. Nu blev det inte köksluckorna som blev motivet eftersom de ju satt på plats i köket och jag ville hålla till i studio, så när jag stod i köket och funderade över vad jag skulle fotografera så bestämde jag mig helt enkelt för att det inte ska vara produkten som avgör. Jag ska kunna ta en bra bild oavsett vad det är jag ska fotografera, för det är ju så ”riktiga” produktfotografer jobbar. De bestämmer inte produkt efter vad som ser bra ut på bild.

Så jag klev ut ur köket och bad min fru hämta ett föremål därifrån, vad som helst, och hon kom tillbaka med en påsklämma. Det är alltså en klämma som ser ut som dessa klämmor, sådana som man sätter på brödpåsar. Det var lite av en utmaning att få till en bra bild måste jag säga, för påsklämmor är ju inte det mest spännande man kan hålla på med. Men jag tycker ändå att jag lyckades hyfsat bra med mina bilder. Jag tog dels bilder rakt upp och ner på själva klämman, och dels bilder då jag även använde annan rekvisita.

Efteråt tittade jag på WeLocs (klämtillverkarens) sida och jämförde mina produktbilder med deras, och faktiskt så tycker jag att mina bilder var bättre än en hel del av deras. Nu säger jag inte att deras bilder var dåliga, men mina var lite bättre. Skönheten ligger förstås i betraktarens öga, men det är alltid viktigt att tro på sig själv om man känner att man har något bra på gång. Man kanske borde kontakta dem och fråga om de vill köpa bilderna!

Leave a Reply