Produktfotografering är svårt

Fotografering är svårt och det gäller speciellt bilder som ska ha praktisk nytta. Med det menar jag då produktbilder, något jag verkligen blev varse nyligen när jag skulle skaffa nya köksluckor. Det finns en hel massa tillverkare på nätet som har sitt sortiment uppe med bilder och allt. Problemet som jag upptäckte snabbt är att även om luckorna är proffsigt fotograferade, vilket de oftast är, så är det ändå svårt att få en känsla för hur de ser ut i ”verkligheten”. Visst får man mer än ett hum om hur de ser ut, men ytstruktur är svårt att fånga på ett fotografi; sättet som utseendet förändras beroende på ljusförhållande. Enda sättet att lösa det skulle ju vara att fotografera luckorna under en mängd olika ljusförhållanden, vilket för med sig en del problem. Inte minst att det skulle bli svåröverskådligt.

Men jag gillar hur kökslucketillverkaren som jag anlitade löste det hela. De kom helt enkelt hem till mig på ett gratis hembesök, och hade med sig en mängd material och köksluckor så att det blev enkelt att förstå hur de fungerar i verkligheten. Nämnde jag att det var gratis? Det är vad jag kallar service. Men det var fortfarande inte helt lätt att välja eftersom det fanns flera olika alternativ som var bra. Till sist bestämde jag mig för högblanka svarta köksluckor – som för övrigt måste vara något av det absolut svåraste att göra rättvisa på bild! Men tro mig, det ser väldigt bra ut. Modernt och spännande.

Så nu sitter jag här i mitt kök, med nya och fina köksluckor och trivs väldigt bra. Funderar på om jag kanske ska försöka ta några bilder på köket för att se om det går att fånga ”känslan” hos högblanka svarta köksluckor. Det kommer inte att bli helt lätt, så vi får se!

Leave a Reply