Vackra byggnader

Jag har rest en del i mitt liv, och när jag är ute och reser tycker jag om att titta på alla vackra byggnader som finns. Jag tittar på former, detaljer och annat som fångar mitt öga. Det är roligt att fotografera utomlands eftersom det ofta blir motiv som är väldigt olika de man tar hemma. Omväxling förnöjer säger man ju, och dessutom sparar man ju minnen av resan i form av fotografier.

Jag brukar ta en del “turistbilder” där jag helt enkelt dokumenterar vad jag gör på semestern, men jag tar också mer konstnärliga bilder som visar en annan sida. Att visa att man står med en glass i handen utanför ett känt landmärke är ju en sak, men att fånga detta på ett annat sätt är också roligt. Det är två olika saker, och jag gillar båda.

Här tänkte jag dela med mig av lite bilder från olika länder. Ni kanske förstås vad jag menar med konstnärligt när ni tittar på bilderna, för det är antagligen inte så de vanligaste turistbilderna ser ut. Det är ett annat sätt att dokumentera som skapar andra tankar kring bilderna. Känner du kanske igen någon av platserna?

a1

a2

a3

a4

a5

Leave a Reply